Nasjonalforeningen for folkehelsen

#GivingTuesday

Giving Tuesday startet i USA for seks år siden som et svar på Black Friday. Det er blitt en dag for å gi. Det er blitt en bevegelse og har spredt seg over hele verden, og nå er den kommet til Norge.

Gi din støtte til Aktivitetsvenn!

med kroner
kroner
For å kunne sende deg giro, trenger vi navn og adresse:
Når du gir anonymt kan du ikke få skattefradrag for gaven.
Ønsker du å få skattefradrag?
Du kan få skattefradrag når du støtter oss. Vi melder inn beløpet til Skatteetaten.
Vil du ha skattekvittering på SMS og spare oss for porto
Betaling

Nasjonalforeningen for folkehelsen er så heldig å få samarbeide med tre dyktige videobloggere, som sammen skal samle inn penger til Aktivitetsvenn. Dette gjør de ved å lage filmer som de legger ut på filmdelingstjenesten Youtube.

Våre influensere

Benjamin

Jeg velger å støtte demens fordi det er et problem hvem som helst av oss kan få når vi blir eldre. Hvis vi ikke vil hjelpe dem, hvem vil da hjelpe oss når vi blir eldre? Man burde prøve seg fram som aktivitetsvenn for å hjelpe de som trenger det, fordi en dag er det kanskje du som trenger det.

Benjamin Joranger Berg

Bea

Dette er en kjempeviktig sak som kan berøre mange der ute. Det mange ikke vet er at demens er en dødelig sykdom som dessverre ikke kan kureres (ENNÅ!). Det å ta opp denne saken og gjøre folk oppmerksom tenker jeg er viktig ettersom det er mange som ikke hører så mye om det til vanlig. Jeg har selv hatt familiemedlemmer som ble rammet av demens, så jeg vil kunne bruke min stemme til å kunne hjelpe en så viktig organisasjon som denne. Jeg synes at det er viktig at mine følgere støtter Aktivitetsvenn fordi det er mange mennesker som overser at mange, spesielt med slike sykdommer, lett kan føle seg ensomme. Ingen vil kjenne på den følelsen. Det er viktig med selskap og det å henge med en med demens i et par timer i blant kan virkelig gjøre en forskjell.

Beatriz Neves

Siri

Jeg har valgt Nasjonalforeningen for folkehelsen og Aktivitetsvenn fordi jeg mener det er en viktig sak å støtte. Selv har jeg nær familie som har hatt demens de siste årene før de døde, og jeg har nå en venninne som er like gammel som meg selv, 56 år, som har fått en demensdiagnose. Det bringer det tettere på livet mitt hvordan det er å leve med demens. Jeg ser at en som har demens fortsatt er seg selv, men at man kan trenge hjelp til å gjennomføre noen av aktivitetene som de har kunnet gjøre selv tidligere. Det er her en aktivitetsvenn kan være til stor hjelp. Kan jeg være med på å få flere til og melde seg som aktivitetsvenner, blir jeg lykkelig! Du kan være med på å gjøre en forskjell du også, enten ved å gi penger nå, eller også ved å melde deg som Aktivitetsvenn. Da gir du av tiden din.

Siri von Krogh
Jordmor

Til sammen er det 11 organisasjoner og 63 influensere, som videobloggerene kalles, som deltar i denne aksjonen. I Norge er det Innsamlingsrådet  som er nasjonal koordinator.

Giving Tuesday i Norge feires tirsdag 28.november kl 18-23  med sending på Facebook og YouTube. Sendingen går fra DnB sitt hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Matvarekjeden EXTRA støtter lanseringen av Giving Tuesday i Norge.