Kosthold

Kosthold

Kostholdet har stor betydning for helsen vår. Et sunt og variert kosthold kan bidra til å forebygge livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer og demens, og anbefales til hele den friske befolkningen.

Lokallagene kan gjennomføre ulike aktiviteter som bedrer befolkningens kosthold og helse. Dere kan arrangere informasjonsmøter eller ulike aktiviteter hvor man lærer både hva slags mat som er sunn, og hvordan man kan lage sunn mat. Her følger en rekke eksempler på aktiviteter dere kan gjennomføre.

Informasjonsmøter, eventuelt med innleid foredragsholder

Forslag til temaer:

  • Matpakke i barnehage/skole/på arbeidsplassen; hvordan man kan lage sunne og spennende matpakker. Bruk gjerne vår brosjyre «Det er ikke lørdag hver dag».
  • Når matlysten svikter; om eldre og underernæring.
  • Barn og sukkerinntak; hvordan man kan redusere sukkerinntaket. Bruk gjerne vår brosjyre «Det er ikke lørdag hver dag».
  • Myndighetenes kostråd; om kostrådene og hva som er et sunt og variert kosthold.

Forebyggende aktiviteter

  • Frukt og grønt-stand; på kjøpesenter, togstasjon, gågate eller liknende, gjerne med utdeling av våre brosjyrer.
  • Medlemsmøter med tema kosthold; for eksempel et faglig foredrag eller et kurs i matlaging, med innleid foredragsholder/kokk.
  • Uteaktiviteter med fokus på mat; for eksempel turtreff med sunn turmat eller grillkveld med sunn grillmat, hvor alle kan ha med seg sine egne sunne matretter.
  • Matarrangementer for eldre; frokost/middagstreff for eldre,både med andre eldre og frivillige, eller matvenn for eldre/personer med demens der frivillige besøker personer hjemme eller på institusjonen, og spiser sammen med dem.
  • Skolefrokost/lunsj/utdeling av frukt og grønt i skolen, gjerne i samarbeid med elevene.