Møre og Romsdal

Nasjonalforeningen Eide helselag

Eide helselag i Eide kommune er blant annet aktive under Nasjonalforeningen for folkehelsens aksjon Hjerteuka, med fokus på sunne levevaner og innsamling til hjerte- og karforskningen.

I tillegg til Hjerteuka, er vi med på å arrangere den årlige hoppetaukonkurrransen "Hopp for hjertet"som Nasjonalforeningen for folkehelsen arrangerer for elever i grunnskolen. Vi følger også opp elever i grunnskolen på tema kosthold og helse.

På høsten har vi aktiviteter under Demensaksjonen, der midlene som samles inn går til forskning og lokale demensaktiviteter.

Av andre aktiviteter kan nevnes:

• Hjertemarsj i Hjerteuka
  • Hår og fotpleietilbud
  • Til jul gir vi blomster til både hjemmeboende eldre og de som bor på institusjon
  • Basar
  • Gir ullsokker til alle nyfødte i kommunen
  • Vi samler inn brukte frimerker og telekort som sende til Tubfrim

I tillegg startet vi seniordansen, et populært tiltak som nå har valgt å stå på egne ben. Vi har også samlet inn penger til Sansehagen, lært somaliske kvinner å strikke etc.

Eide helselag ble startet i 1921.

Aktivitetene er mange, og Eide helselag består av tre underlag som hver for seg også bidrar med ulike aktiviteter. Vi er åpen for nye tanker og ideer, så vel som nye medlemmer. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Eide helselag.