Rogaland

Nasjonalforeningen Hellvik helselag

Hellvik helselag i Eigersund arrangerer blant annet bussturer for bygdas pensjonister, og holder gågrupper og basarer.

Aktivitetene varierer i tråd med lokale behov, men engasjement og ansvar for nærmiljøet kan stå som fellesnevner for aktivitetene i helselaget.

I 2013 opprettet vi for eksempel, i samarbeid med Egersund kommune, en folkesti. Folkestien går fra Hellvik bedehus til Maurholen stasjon – en strekning på 3,2km.

Vi har i mange år dessuten skrevet “kontrakt” med ungdomsskoleelevene. Starter de ikke å røyke de tre årene på ungdomskolen, får de en pengepremie på avslutningsfesten i mai/juni for 10. klasse i “Røykfri-prosjektet”. Det har vært en suksess!

I tillegg har vi flere aktiviteter, slik som:

• Barnedag
  • Busstur for bygdas pensjonister
  • Foreningsmøter
  • Gågruppe
  • Basar
  • Blomsterkveld
  • Nissemarsj i barnehagen
  • Grøtfest for pensjonistene
  • Faste torsdagsturer
  • Vi deltar aktivt i Nasjonalforeningens Hjerteuke
  • Vi følger opp skolen på tema kosthold og fysisk aktivitet og gir gave til Hellvik barnehage
  • Alle nyfødte på Hellvik får hjemmestrikket babyteppe med Nasjonalforeningens logo
  • Alle over 75 år får blomsterhilsen til jul
  • Vi deltar på marken i regi av Joker Hellvik med rullelapper og brosjyrer.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen med i Hellvik helselag!

Ta gjerne kontakt med Ellen Svendsen på tlf: 97 67 08 17 eller e-post: ellen.svendsen@dabb.no