Til hovedinnhold

Blindtest av grønnsaksdip

I denne oppgaven skal dere smake på grønnsaksdip som er laget av forskjellige meieriprodukter med ulikt energiinnhold. 

Produktene dere skal smake på, er:

  • seterrømme med 35 % fett
  • lettrømme med 18–20 % fett
  • matyoghurt med 8 % fett
  • mager Kesam med 1 % fett

Klarer dere å kjenne hvilken dip som inneholder mest fett?

Dette gjør dere:

Samarbeid: Dette er en oppgave du må løse sammen med andre. Skriv på papir. Du trenger ingen datamaskin!

  1. Kjøp inn seterrømme, lettrømme, matyoghurt og mager Kesam, samt fire dipmikser (for eksempel Holiday Dip Mix) og litt forskjellige grønnsaker.
  2. Ha de forskjellige produktene i fire ulike skåler og bland dipmiks i alle fire skålene. Skålene merkes med nummer, og kun læreren vet hvilket produkt som er i hvilken skål.
  3. Skjær grønnsakene i biter eller stenger.
  4. Alle smaker på de fire forskjellige dippene og rangerer dem etter hvilket fettinnhold de tror er riktig.
  5. Gå gjennom oppgaven i plenum og se hvor mange som hadde alle fire riktig.

Merk: Elever som har laktoseintoleranse, kan være med på testen, men bør spise små mengder.

Eventuelt kan dere kjøpe produkter som finnes uten laktose (laktosefri rømme og yoghurt naturell).