Til hovedinnhold

Redusere matsvinn

I denne oppgaven skal dere klekke ut lure ideer til hvordan man kan hindre matsvinn på skolen, hjemme og på restauranter og hoteller.

På verdensbasis kastes en tredjedel av maten som produseres! Derfor bør vi alle bli flinkere til å planlegge innkjøpene, spise opp maten og bruke rester.

Dette gjør dere:

Gå sammen fire og fire eller bruk grupper dere allerede har. Bruk blyant og ark, her trenger dere ikke nettbrett!

Diskuter med hverandre og skriv ned svar på spørsmålene under. 

  1. Hva kan gjøres på skolekjøkkenet for å kaste mindre mat?
  2. Hva kan gjøres hjemme hos folk for å kaste mindre mat?
  3. Hva kan restauranter og hoteller gjøre for å kaste mindre mat?
  4. Diskuter i klassen hva dere har kommet frem til.

Tips: Stikkord kan være å planlegge innkjøp, forsyne seg med mindre mat, bli flinkere til å bruke rester / mat som er til overs, og så videre.