Til hovedinnhold

Sortere kjøkkenoppgaver

I denne oppgaven skal du rangere de ulike oppgavene på kjøkkenet etter hvilken rekkefølge de bør gjøres i.

For å unngå bakteriespredning på kjøkkenet må vi ta noen forhåndsregler. Du har for eksempel lært at du ikke skal skjære rått kjøtt og grønnsaker uten å vaske kniven, og at restemat bør deles i mindre porsjoner før den settes i kjøleskapet. Bruk det du har lært til å finne riktig rekkefølge i denne oppgaven.

Det som skal gjøres først skal på toppen og det som skal gjøres sist skal på bunnen. 

  1. Putte rester i en boks i kjøleskapet
  2. Skjære rått kjøtt og steke det
  3. Dele opp rester i mindre porsjoner
  4. Spise maten
  5. Vaske fjøl og kniv
  6. Skjære grønnsaker

Du har sjekket rekkefølgen 1 gang.

Du har sjekket rekkefølgen ganger.

Prøv igjen!

Hurra, du fikk alt riktig!

Tilbake til Trygg mat