Til hovedinnhold

Storrengjøring av fellesarealer

Nå skal dere lære hvordan dere vasker alle fellesarealene på kjøkkenet skikkelig.

I denne oppgaven er det læreren som må ta styringen. Grupper på inntil tre elever får ulike soner som skal ryddes og rengjøres. Aktuelle oppgaver kan være: Kjøleskapet tømmes, mat som er utgått på dato kastes hvis den ikke kan fryses eller brukes, og hele kjøleskapet vaskes. Gjør det samme med fryseren og oppbevaringsstedet for tørrvarer. Vaskerommet ryddes, tekstiler brettes og legges på plass, kostebrett rengjøres og så videre. Dette kan gjerne foregå som stasjonslæring.

Dette gjør dere:

Jobb sammen i gruppene dere pleier å ha på kjøkkenet.

  1. Læreren går gjennom i plenum hvordan de ulike delene av fellesarealene og kjøkkenet skal vaskes. Vis hvordan de skal rydde ut av og vaske kjøleskap, fryser og skap med tørrvarer, vaske vaskerom, brette tekstiler og eventuelt utføre andre oppgaver.
  2. Hver gruppe får sitt ansvarsområde, som de skal vaske og rydde grundig slik læreren har vist.
  3. De som er ferdige med sine ansvarsområder, kan påta seg ledige oppgaver eller hjelpe andre.

Tips: Hvis det er mulig – la elevene ta bilder av resultatet og heng opp! For eksempel bilder før og etter ryddingen.