Tilbud og aktiviteter

Bli frivillig aktivitetsvenn

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker, sammen med en som har demens.

Som frivillig aktivitetsvenn vil du gjøre aktiviteter sammen med en som har demens. Sammen kan dere gå tur, spille spill, gå i teater eller på kino, fiske, male, gjøre hagearbeid, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat.

Hva liker du å gjøre? Vi sørger for opplæring, og kobler deg med en som har samme interesser som deg.

Hva heter du?
Hvordan kan vi nå deg?
Hvor bor du?

Med en aktivitetsvenn kan personer med demens få muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter. Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen varer.

Både du og din nye venn skal ha glede av opplevelsen. Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper for å være aktivitetsvenn. Du trenger egentlig bare å være deg selv. Vi tilbyr kurs og veiledning, slik at du skal føle deg trygg i rollen som aktivitetsvenn.

Bli aktivitetsvenn i Nasjonalforeningen for folkehelsen, og vær med på å gi en med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen!

For mer informasjon, kontakt oss på aktivitetsvenn@nasjonalforeningen.no  eller ring 23 12 00 00.