Tilbud og aktiviteter

Få råd fra fagfolk om demens

Har du spørsmål eller bekymringer knyttet til demens? Ta kontakt med Demenslinjen, 23 12 00 40, og snakk med erfarne sykepleiere.

På Demenslinjen treffer du spesialsykepleiere som kan svare deg. Vi har taushetsplikt, og du kan være anonym om du ønsker. Ring oss på telefon 23 12 00 40 eller snakk med oss på chat. Telefonen er åpen fra mandag til fredag, klokka 9-15.

Les mer om demens

Vil du snakke med noen om Alzheimer eller andre demenssykdommer? Er du bekymret for din egen hukommelse? Lurer du på hvilke rettigheter du har som pårørende? Hvilke tilbud personer med demens kan ha rett til? Eller trenger du bare noen å snakke med? Vi på Demenslinjen snakker gjerne med deg!

Du kan også sende oss en e-post: demenslinjen@nasjonalforeningen.no

En demensdiagnose fører med seg mange spørsmål og usikkerhet. Det kan være både godt og nyttig å snakke med noen som kjenner sykdommen og som forstår din situasjon. Vi som svarer på Demenslinjen lytter, gir informasjon og kan hjelpe med råd.

Vi kan gi råd om blant annet samvær og kommunikasjon, hjelpemidler, litteratur om demens, tilbud til pårørende, demensforeninger, lovverk, rettigheter og vergeordningen.

Her finner du svar på flere av de mest vanlige spørsmålene om demens.

Vil du snakke med andre pårørende?

Mange spørsmål og mye usikkerhet er knyttet til en demensdiagnose i familien. Det kan være godt å få gode råd fra andre som har vært gjennom den samme situasjonen før deg. Nasjonalforeningens likepersoner kan gjøre det enklere for deg å mestre hverdagen med demens.

Her finner du oversikt over våre likepersoner