Demensaksjonen

6. Slik gjør vi det - tips og ideer

Gjennom årene har mange lokallag samlet seg en del erfaringer fra Demensaksjonen. Her deler vi noen av tipsene. Kom gjerne med dine tips.

Tips for å sikre seg at folk har kontanter/er hjemme

Sørg for at folk vet vi kommer med bøsser, når og hvor.

Annonse i lokalavisen

Dette kan gjøres gratis på oppslagstavlene, eller hør om dere kan få organisasjonsrabatt.

Hjemmesiden til kommunen

Nasjonalforeningen Sørfold demensforening fikk en flott sak på Sørfold kommunes nettside.

Tips media om saken

Nasjonalforeningen Ytre Søre Sunnmøre demensforening har god kontakt med lokalavisen, og får ofte inn sakene sine der.

Lapper i postkassene

Tæruddalen ungdomsskole, med Innsats for andre valgfag, laget informasjonsskriv om når og hvorfor de kom, kopierte og puttet i postkassen i forkant.

Tips til bøsseaksjonen

• Nasjonalforeningen Grue demensforening lar bøsseaksjonen gå hele uka. I helgen står de på stand på kjøpesentrene for å nå resten.
  • I Oppdal samarbeider helselagene og demensforeningen om å gå med bøsser. I 2016 gikk helselagene hele uken, mens demensforeningen gikk i sentrum på den internasjonale Alzheimerdagen.
Hvordan bli kvitt pengene

Flere sliter med å få levert inn pengene til banken. Nasjonalforeningen Einstadbøvoll helselag inngikk avtale med den lokale banken om å få bruke nattsafen.

Ungdomsskolene – vår nye bestevenner

Valgfaget Innsats for andre sprer seg rundt på ungdomsskolene, og mange er på utkikk etter gode saker å jobbe med. Nasjonalforeningen Skedsmo og Rælingen demensforening fikk 40 000 ekstra til demensaksjonen gjennom samarbeidet med Tæruddalen ungdomsskole.

Husk at vi nå har et nytt pedagogisk opplegg som skolene kan bruke gratis. Linken tar deg til en side utenfor medlemsnettet.

Tips til andre ting som kan skaffe inntekter

Vafler mot demens

Nasjonalforeningen Oslo demensforening solgte vafler en lørdag sentralt i Oslo. Nasjonalforeningen Stjørdal demensforening solgte vafler på Torget og hadde bøssa stående framme. I tillegg kunne du melde deg som bøssebærer!

Kirkekonsert med «kollekt»

Nasjonalforeningen Ytre Søre Sunnmøre demensforening har flere ganger hatt korkonsert i kirken til inntekt for demensaksjonen.

Lopper mot demens

Nasjonalforeningen Figgjo helselag har hatt loppemarked hvor inntekten går til demensaksjonen.

Med lokalt næringsliv mot demens

Nasjonalforeningen Oppdal demensforening som går rundt med giro og «krever» innbetalinger fra lokalt næringsliv i tillegg til bøsseaksjonen.

I siste liten....

Inviter venner og kjente til noe hyggelig og hvor du oppfordrer dem til å putte noen penger på bøssa di.

• Demenskaffe
  • Demensmiddag
  • Demensbursdag. En av medlemmene i Nasjonalforeningen Oslo demensforening, for eksempel, ønsket ikke gaver på sin store dag, men en gave til demenssaken i stedet.

Hvordan takke bøssebærere

Med kake og kaffe

Nasjonalforeningen Surnadal demensforening og Nasjonalforeningen Åsskard helselag takket russen med hjemmebakt sjokoladekake. I alt ble det samlet inn nesten 81 000 kroner.

Nasjonalforeningen Uskedal demensforening serverer kaffe og kaker til bøssebærerene når de kommer tilbake etter endt runde. Da får de også mulighet til å snakke om opplevelsene sine og dele erfaringer.

Pizza og bowling

Nasjonalforeningen Bodø demensforening fikk det lokale næringslivet til å sponse en helaften med den skolen som samlet inn mest under Demensaksjonen.

I avisa

Flere aviser gir billigere annonser til frivillige. Spør gjerne!

Nasjonalforeningen Skedsmo og Rælingen demensforening takket elevene fra Tæruddalen skole med innsatsen via en annonse i lokalavisen.

Gå tilbake til 5. Takk for innsatsen eller tilbake til menyen for Demensaksjonen.