Til hovedinnhold

Oppsummer produktinformasjon

I denne oppgaven skal dere lage en oppsummering av hva dere har lært om produktinformasjon. 

Dette gjør dere:

Del inn i fire grupper. Hver gruppe tar for seg ett tema.

  1. Næringsinnhold: Gå til temasiden Bevisste forbrukere og les hva som står om næringsinnhold i matvarer. Ta Kviss om produktinformasjon. Se også på oppgavene om næringsinnhold. Dere trenger ikke utføre oppgavene, men bruk informasjonen i oppgaveteksten. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært.
  2. Ingrediensliste: Gå til temasiden Bevisste forbrukere og les hva som står om ingredienslisten på matvarer. Ta Kviss om produktinformasjon. Se også på oppgaven om ingrediensliste. Dere trenger ikke utføre oppgaven, men se om dere kan bruke informasjonen i oppgaveteksten. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært.
  3. Merkeordninger: Gå til temasiden Bevisste forbrukere og les hva som står om merkeordninger. Ta Kviss om produktinformasjon. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side om hva som er forskjellen på merkeordninger og produktinformasjon, og nevner minst to merkeordninger vi har i Norge (se temaet Matvaregruppene hvis dere trenger mer informasjon).
  4. Allergi og Spor av: Gå til temasiden Bevisste forbrukere og les hva som står om allergier og merkingen «spor av». Ta Kviss om produktinformasjon. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært, og nevn minst tre matvarer det er vanlig å ha en allergi mot.

Tips: Når alle gruppene har gjort sin oppgave kan dere fremføre oppgaven for resten av klassen.