Til hovedinnhold

Oppsummer kroppens puslespill

I denne oppgaven skal dere lage en oppsummering av hva dere har lært om i Kroppens puslespill.

Dette gjør dere:

Del inn i fire grupper, eller bruk grupper dere allerede har. Hver gruppe tar hver sin oppgave.

  1. Karbohydrater: Gå til temasiden og les hva som står om karbohydrater. Ta kvissen om karbohydrater også. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært om karbohydrater. Tegn noen eksempler på matvarer som inneholder mye karbohydrater.
  2. Proteiner: Gå til temasiden og les hva som står om proteiner. Ta kvissen om proteiner også. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært om proteiner. Tegn noen eksempler på matvarer som inneholder mye proteiner.
  3. Fett: Gå til temasiden og les hva som står om fett. Ta kvissen om fett også. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært om fett. Tegn noen eksempler på matvarer som inneholder mye fett.
  4. Ulike smaker: Gå til temasiden og les hva som står om ulike smaker. Ta kvissen om smakssansen også. Deretter skriver dere en oppsummering på en halv side av hva dere har lært om ulike smaker. Tegn en matvare som illustrerer hver grunnsmak (noe som smaker søtt, noe som smaker surt og så videre).

Tips: Når alle er ferdige kan dere presentere oppgavene for resten av klassen.