Til hovedinnhold

Lær forskjellen mellom redskap, teknikk og metode

I denne oppgaven skal du lære å skille mellom redskaper, teknikker og metoder i matlaging. Når vi tilbereder og lager mat bruker vi ulike redskaper som kniv og fjøl, teknikker som skrelling og kutting og metoder som steking og koking.

I denne teksten av Thorbjørn Egner om matlaging finner vi seks redskaper, tre teknikker og fire metoder. Hvor mange finner du?

Dette gjør du:

Les gjennom teksten og skriv ned hvilke redskaper, teknikker og metoder du finner. 

Pepperkakebakesangen

Når en pepperkake baker, baker pepperbakekake, tar han først en stekegryte og en kilo margarin. Oppi gryta smelter smøret, og det neste han må gjøre, er å røre sammen smøret og en kilo med farin.

Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplummer, som man rører ut i gryta med en kilo hvetemel. Og til slutt i gryta slepper man en liten teskje pepper. Også rører man omkring og tømmer deigen på ei fjøl

Etterpå kjevler du deigen så flat som en pannekake. Så tar du mann- og koneformer og lager mann- og konekaker. Og legger dem på kakebrettet, og steker dem i stekerovnen.