Støtt vårt arbeid

Velkommen som giver til hjerteforskning!

Forskning redder liv, og gjør at flere hjerter banker lenger.
Hjerte- og karforsker Katrine Rolid. Foto: Anne Elisabeth Næss

Du redder liv

Hver time, hver eneste dag rammes mennesker i Norge av hjerneslag. Livet blir snudd opp ned.  Kroppen lystrer ikke. Ordene kommer ikke ut slik de skal.

Blodpropp som fører til hjerneslag blir i dag akuttbehandlet med trombolyse.  Ved å løse opp proppen raskest mulig etter slaget begrenser dette skadene på hjernen.

Jeg forsker på om denne behandlingen også bør tilbys pasienter som har fått hjerneslag i løpet av natten mens de sover – såkalt oppvåkningshjerneslag.  Grensen for å få trombolyse er 4,5 timer etter hjerneslaget for at det skal være trygt og effektivt. De som får hjerneslag når de sover får ikke rutinemessig akutt trombolytisk medikamentell behandling fordi det er usikkert når slaget inntraff.

Det vi håper på er selvsagt å finner ut er at det er trygt og effektivt å tilby trombolyse til pasienter med oppvåkningshjerneslag som utgjør 20% av alle dem som får hjerneslag.  Målet er å kunne vise frem resultatene fra forskningen allerede i 2020.

Ditt bidrag til forskningen på hjerneslag og hjertesykdommer redder liv!

Melinda B. Roaldsen, forsker ved universitetet i Tromsø.

Jeg overlevde!

Jeg var bare 41 år da hjerneslaget kom som lyn fra klar himmel mens jeg sov. Kona mi, Cathrine, ble vekket av at jeg lå og kavet og sparket i senga.  Det tok ikke lang tid før hun skjønte at noe var galt fatt og ringte 113. Kort tide etter lå jeg først i ambulanse og så i helikopter med tre leger.

Jeg hadde fått et alvorlig hjerneslag og det var først usikkert om jeg ville overleve. Hvis jeg overlevde var de usikre på hvor godt jeg ville fungere.

Det har vært hardt arbeid å komme meg på beina igjen, men jeg la om livsstilen begynte å trene, sluttet å røyke og passer på hva jeg spiser og drikker.

Livet har forandret seg dramatisk, men jeg er tross alt en av de heldig som fikk riktig hjelp i tide og overlevde.

Takket være deg og andre givere er Norge fremst i verden på behandling av hjerneslag!

Raymond Nerby

Bli fastgiver

Våre garantier

• Våre forskningsprosjekter er vurdert av topp internasjonale forskere og har svært høy standard, også sett i forhold til internasjonal forskning.
  • Vi forvalter innsamlede midler fra våre givere med omhu og i tråd med Norges Innsamlingsråds og Innsamlingskontrollens retningslinjer.
  • Vi tar ditt personvern med stort alvor og forholder oss til retningslinjene til Norges Innsamlingsråd og norsk lovgivning på området.