Til hovedinnhold
Bli frivillig

Aktuelt

84 000 barn i Nasjonalforeningens hoppetaukonkurranse 

Over 80 000 elever fra hele landet deltar i vårens vakre eventyr: “Hopp for hjertet”. Hoppetaukonkurransen arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen for 20. gang, og foregår fra 5.-9. mai.

Målet med hoppetaukonkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen.

- Vi vet at det er veldig bra for helsa vår å være i fysisk aktivitet. Vi vet også at det ikke alltid er like lett å være i nok fysisk aktivitet. Med denne konkurransen håper vi å kunne inspirere til å være i bevegelse – og gjerne sammen med andre. Og hvorfor har vi valgt akkurat hoppetau? Hoppetau er en aktivitet mange kan være med på og akkurat det syns vi er viktig. Kan man ikke hoppe selv kan man bidra på andre måter, som å slenge tauet, synge eller telle. Målet vårt er at alle skal kunne være med på en eller annen måte og at alle skal ha det gøy, sa generalsekretær Bo Gleditsch ved åpningsarrangementet i Bergen.

Nasjonalforeningens generalsekretær, Bo Gleditsch og bergenspolitiker Linn Kristin Engør var til stede under åpningen av årets hoppetaukonkurranse på Li skole i Bergen. Foto: Thor Brødreskift.

Hvordan foregår hoppetaukonkurransen?  

Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar, og klassene samler poeng som gruppe. De registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag.   

Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet.  Les om konkurransen «Hopp for hjertet». 

Daglig fysisk aktivitet i skolen

Nasjonalforeningen for folkehelsen jobber for innføring av daglig fysisk aktivitet i skolen.  Barn har ulike muligheter til å delta i organisert aktivitet på fritiden. Derfor er det så viktig at skolen er en arena som bidrar til at alle får beveget seg nok til å ivareta helse og motorisk utvikling.