Til hovedinnhold
Støtt oss

Fortsatt aktiv!

Jeg vil bli aktivitetsvenn eller instruktør

Gjør noe du liker, sammen med en som har demens.

Informasjon om rollen som aktivitetsvenn

Før du engasjeres som aktivitetsvenn og støtteperson i Fortsatt aktiv treningsgrupper gjennomgår du et kurs, i likhet med alle andre aktivitetsvenner. Kurset kan tas i tradisjonell form med fysisk oppmøte, eller som e-læringskurs. Her lærer du om demens, kommunikasjon og samhandling, og rollen som frivillig. Målet er at du skal bli tryggere i din rolle. I tillegg er det en fordel å ha egeninteresse for trening og fysisk aktivitet. Det betyr ikke at du trenger å være sprek eller godt trent. Du vil også ha en kontaktperson som følger deg opp og er tilgjengelig for spørsmål underveis.

Meld deg som aktivitetsvenn her.

"Jeg gjør det for de andre, men minst like mye for meg selv, for jeg går alltid hjem med en glad og lett følelse i kroppen etter disse møtene!" frivillig aktivitetsvenn 

Informasjon om rollen som instruktør

Det er en fordel å ha kjennskap til noe instruksjon dersom man ønsker å bli instruktør i et Fortsatt aktiv treningstilbud, men det er ikke et absolutt krav. Å ha en interesse for trening og bevegelsesglede, og erfaring med instruksjon er et godt utgangspunkt. Du vil i likhet med aktivitetsvenner få opplæring i demens, kommunikasjon og samhandling som kan være nyttig i samspill med personer som har demens. 

Ønsker du å bli instruktør? Send oss en mail.