Til hovedinnhold
Bli frivillig

Inspirasjonsbank

En effektiv måte å koble!

Arbeidsgruppen i Bergen er opptatt av at det ikke må gå for lang tid fra aktivitetsvennen er kurset til vedkommende er koblet med en som ønsker seg en aktivitetsvenn.

− I arbeidsgruppen i Bergen kommune har vi organisert det slik at det er den samme personen som snakker med pårørende og aktivitetsvenner. Denne personen er også en av kursholderne, og blir dermed godt kjent med aktivitetsvennene, forteller Eva Synnøve Steigen, frivillighetskoordinator i Bergen kommune, og leder av arbeidsgruppa i Bergen.

Etter aktivitetsvennkurset inviteres deltakerne inn til en samtale med frivillighetskoordinatoren i kommunen. På forhånd har frivillighetskoordinatoren gjennomgått innkomne søknader om å få aktivitetsvenn, og kartlagt om det finnes kandidater i nærheten av der aktivitetsvennen selv bor.

− I løpet av samtalen avklarer jeg om det er i orden å gi telefonnummeret til aktivitetsvennen videre til pårørende dersom det er en match i søknadsbunken. Jeg ber alltid om å få vite når de avtaler å møtes, slik at det er mulig å følge opp både pårørende og aktivitetsvenn etter det første treffet.

Arbeidsgruppa har jobbet slik  siden januar 2018, og det har til nå ikke vært utfordringer knyttet til denne måten å koble aktivitetsvenner på . Både pårørende og aktivitetsvenner har vært villige til å møtes alene sammen med personen med demens, og frivillighetskoordinator har fulgt opp med telefonsamtale, sms eller e-post i etterkant av første møte.

− Min mor og jeg møtte aktivitetsvennen i går. Det var full klaff med en gang. En utrolig skjønn, grei og åpen jente. Min mor og aktivitetsvennen hadde mange felles interesser, piano, musikk og bøker. I går pratet vi litt hjemme hos min mor, før vi gikk tur (jeg gikk etter en stund).  Min mor og aktivitetsvennen har ny avtale i dag. Tusen takk for et fantastisk tilbud og for at du klarte å finne en så god match!