Til hovedinnhold
Støtt oss

Aktuelt

6 sommertips til deg med demens i familien

For at sommeren skal oppleves bra for alle parter, kan det være lurt å planlegge og gjøre noen tilpasninger. Alle mennesker er forskjellige og har ulike behov. Dette gjelder også de som har demens og deres pårørende. Demenslinjen har laget 6 sommertips til dere som har demens i familien.
Illustrerende bilde

Meningsfull aktivitet
Tenk over hvilke aktiviteter som oppleves positive og meningsfulle.

Støtte
Er det noen i omgangskretsen som kan bidra i sommer? Ikke vær redd for å komme med konkrete ønsker, det gjør det enklere for de rundt å være til støtte.

Sanser
Lukten av blomster og nyslått gress, kjenne sola varme på kroppen og smaken av is på en varm sommerdag er enkle aktiviteter som kan gi gode sanselige opplevelser.

Sommervarmen
Sommeren kan være varm. Husk å dekke kroppens behov for væske, og frist gjerne med noe friskt og leskende drikke.

Trygge omgivelser
For noen kan det å reise bort skape uro og forvirring. Trygge omgivelser kan bidra til mestring, og besøk på kjente plasser kan vekke mange gode minner og skape nye meningsfulle opplevelser.

Avlastning
Pårørende kan ha behov for å reise vekk eller ha ferie uten sin partner eller den man har omsorgen for. Avlastning kan være avgjørende for å mestre hverdagen som pårørende. Husk å søke avlastning hos kommunen i god tid.

Les videre og lær mer om demens: Hva er demens?