Til hovedinnhold
Støtt oss

Aktivitetsvenn for personer med demens

Vil du bli aktivitetsvenn?

Du trenger bare å gjøre noe du liker. Sammen med en som har demens.
Aktivitetsvenn Nasjonalforeningen for folkehelsen fluebinding

Ja, jeg vil bli aktivitetsvenn!

Tusen takk for din interesse, men vi har dessverre ikke et tilbud i ditt område.

Hva er en aktivitetsvenn?

Som frivillig aktivitetsvenn blir du koblet med en person med demens som har samme interesser som deg. Dere gjør ting dere liker. Dere kan gå tur, spille spill, gå i teater eller på kino, fiske, male, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at tiden dere er sammen skal være til glede for begge.

Hva kreves av deg som aktivitetsvenn?

Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper, du trenger egentlig bare å være deg selv. Før du starter opp går du gjennom et kurs, og hele perioden vil du ha et støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen.

Det eneste som kreves er tiden din, og at du ønsker å kunne bruke den til noe meningsfylt samtidig som du blir kjent med et nytt menneske. Dere tilbringer tid sammen så ofte du ønsker, men minst fire timer i måneden.

Hva skjer etter at du har meldt deg som aktivitetsvenn?

Når du melder deg som aktivitetsvenn får du tilbud gratis kurs. På kurset lærer du om demens, kommunikasjon og rollen som aktivitetsvenn. Vi spør deg om dine interesser og kobler deg til noen som har samme interesser som deg. Dette gjør vi fordi personlige interesser og kjemi er viktig for at dere begge skal få glede av å tilbringe tid sammen.

Du får også en kontaktperson som er tilgjengelig for spørsmål du måtte få underveis, og du får tilbud om veiledning i fellesskap med andre aktivitetsvenner.

For mer informasjon, kontakt oss på e-post, eller telefon 23 12 00 00.

Finn et kurs i ditt nærmiljø her!