Tilbud og aktiviteter

Få råd fra fagfolk om hjerte- og karsykdom

Nasjonalforeningen for folkehelsen driver Hjertelinjen - et tilbud til hjertesyke, pårørende, helsepersonell - og andre som er interessert i hvordan man kan forebygge eller leve godt med hjerte- og karsykdom.

Trenger du informasjon om hjerte- og karsykdommer, finner du mye på denne linken.

Få råd fra fagfolk om hjerte- og karsykdommer

Hjertelinjen har spesialsykepleiere som kan svare deg. Hjertelinjen er åpen mandag til fredag kl. 10 -14.

23 12 00 50 E-post

Sykehus og helsetjenester opplever ofte at tidligere pasienter og pårørende ringer med spørsmål som de ikke har anledning til å svare på i en travel arbeidsdag. I tillegg har mange har spørsmål rundt sin sykdom, som de føler de ikke kan belemre fastlegen eller annet helsepersonell med.

Flere og flere er i risikogruppen for livsstilssykdommer og har spørsmål om hvordan de kan forandre på sine vaner. Hjertelinjen er dermed et nyttig tilskudd til andre helsetjenester, og vi tar imot alle spørsmål i forbindelse med hjerte- og karsykdommer.

På denne linken finner du svar på flere av de mest vanlige spørsmålene om hjerte- og karsykdommer.

Hjertelinjen er åpen alle hverdager mellom kl 10 og kl 14, og betjenes av erfarne spesialsykepleiere med taushetsplikt. Det koster vanlig takst for fasttelefon å ringe.

Hjertelinjen er ingen diagnostisk eller medisinsk tjeneste, og erstatter ikke et legebesøk. Vi kan derimot gi råd om hverdagsliv, kost, mosjon, røykeslutt, mentale reaksjoner, samliv og andre spørsmål knyttet til hjerte- og karsykdommer.