Til hovedinnhold
Støtt oss

Frivilligskrinet

Jeg vil gjøre mer!

Tusen takk for at du er aktivitetsvenn! Din innsats er gull verdt. Dersom du ønsker å bidra på andre måter kan du lese mer om dette her.

Det er veldig mye forskjellig du kan gjøre som frivillig i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Vi jobber med å bekjempe hjerte- og karsykdommer og demens. Det gjør vi med forskning, informasjon, forebyggende tiltak og helsepolitisk arbeid. Vi er også interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende. 

Hvis du ønsker du å engasjere deg mer i demenssaken kan du ta en titt på dine muligheter under:

Bli demensvenn

Å være demensvenn er en støtte til alle som er berørt av demens. Alt du sier ja til er å få informasjon, slik at du kan møte mennesker som har demens med forståelse, respekt og omtanke. Du kan  melde deg som demensvenn her

Motta nyhetsbrev om demens

Du melde deg på våre nyhetsbrev om demens. I nyhetsbrevet vil du få tilsendt saker og artikler om demens. Du kan melde deg på her

Bli likeperson

Alle pårørende som har levd med demens i familien, og som vil bruke denne erfaringen til nytte for andre, kan bli likeperson. Å være likeperson i Nasjonalforeningen for folkehelsen er å bruke egne erfaringer som pårørende til å være en støtteperson for andre som lever med demens i hverdagen. Ønsker du å melde deg som likeperson eller å få mer informasjon om dette kan du sende en mail til: demenslinjen@nasjonalforeningen.no 

Engasjer deg i et lokallag

Vi har helselag og demensforeninger over hele landet. De fremmer organisasjonens formål gjennom informasjon, påvirkningsarbeid, tilbud og aktiviteter, tilpasset behovene i eget nærmiljø.

Demensforeningene er interesseforeninger for personer med demens og pårørende mens helselagene engasjerer seg i et bredt folkehelsearbeid på tvers av generasjoner.

Finn et lokallag nær deg.

Start din egen innsamling til demensforskning

En gave fra deg til vår forskning betyr mye i kampen mot demens. Alle kan starte sin egen innsamling, for eksempel på Facebook. Flere bruker denne muligheten til for eksempel bursdager eller andre merkedager, men det er også mulig å lage sin egen Demensaksjon eller Hjerteaksjon blant venner og familie. 

Støtt vårt arbeid

Ønsker du å støtte vårt arbeid med forsking på demens og hjerte- og karsykdommer kan du gi et bidrag her